FANDOM


Ángel Acosta Martín (Puerto de la Cruz, 25/11/1922 - Tortosa, 12/04/2015) va ser un escultor i pintor d'origen canari.

Fill de Francisco Acosta i de Encarnación Martín se va formar a l'escola de Luján Pérez (Gran Canària) i més tard a Barcelona.

Afincat a Tortosa s'encarregar de realitzar el Monument de la plaça de la Corona d'Aragó de Ferreries que havia dissenyat Soriano-Montagut.

És autor de la imatge de la Verge del Carme (1954) de l'església de Nuestra Señora de la Peña de Francia (Puerto de la Cruz, Tenerife) i de dos dels passos de la Setmana Santa de Tortosa[1] així com d'altres talles per a esglésies de la diòcesi de Tortosa.

L'any 2005 l'Ajuntament de Tortosa li concedí el títol de Fill Adoptiu i el 2006 rebia l'homenatge de Puerto de la Cruz que li dedicà un bust i una plaça amb el seu nom. L'octubre de 2016 a més el Ple de Tortosa aprovava posar el seu nom a la glorieta que dóna accés al barri de Sant Llàtzer.[2]

Algunes obres Edit

 • Monument a Santa Maria Rosa Molas Vallvé; Hospital de la Santa Creu, Jesús-Tortosa. Inaugurat l'11 de juny de 1989.
 • Monument a Mossèn Sol;[3] Tortosa (barri del Rastre). Inaugurat el 9 de setembre de 1989.
 • Monument a la Corona d'Aragó;[4] Tortosa (barri de Ferreries). Inaugurat el 19 de gener de 1990.
 • Monument a María de la Cruz Juana Jugan; Residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa.
 • Bust a Manuel Moll i Salord; Seminari de Tortosa. Inaugurat el 06 de novembre del 2000.
 • Bust d'Hilari Arasa; Vinallop-Tortosa. Inaugurat el 5 d'agost de 2002.
 • Pintura mural de l'absis de la parròquia de Sant Jaume de Camarles (1975) i pintures de la parròquia de santa Magdalena de Vinaròs.
 • Pintures murals de la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors (barri del Temple) i de l'església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels (Sant Llàtzer-Tortosa).

Notes i referències Edit

 1. La Verge de les Angoixes (1999) i El despullament (2001-2004).
 2. A la confluència del carrer Barcelona i l'avinguda Canigó, al costat del que va ser el seu domicili. El 25 de novembre de 2016 s'inaugurava també un bust dedicat a l'escultor, donat per la família, i instal·lat al lateral N-O.
 3. Foneria GINFER (Reus).
 4. El disseny del Monument de la Plaça Corona d'Aragó de Tortosa va ser encarregat a Innocenci Soriano-Montagut Ferré el 1975 tot i que finalment va ser realitzat per Àngel Acosta.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori