FANDOM


Aluminosis és un grup de rural core de la Jana i de la Salzadella. Són els precursors al País Valencià del que anomenen agro-rock, un estil en el qual es combina la música rock amb lletres i temàtiques pròpies del món rural i dels petits pobles de l'interior, en este cas els de la comarca del Maestrat.

Història Edit

Va ser format el 1998 per Ruben, Julio, Òscar i Cumba, de la Jana, i J. Rubén, de la Salzadella. Alguns d'ells comptaven amb experiències prèvies en grups com Anorax o The Poleos abans d'iniciar el nou projecte que volien anomenar Aluminosis Zerebral, que va esdevindre Aluminosis. Els primers anys van tocar pels pobles de la contrada, i s'anaven definint per les seues cançons dedicades a la vida del camp. En això, Òscar va deixar el grup i va ser subsituit per Ostal.

L'any 2002 van traure el seu primer disc, Agrorock, que va presentar-se arreu dels Països Catalans. En aquell disc cantat en "janenco" es dedicaven temes a l'aleshores ministra de ramaderia Celia Villalobos ("Sèlia"), a la contaminació ambiental o a la vida en els pobles.

Posteriorment, Ruben va dixar la formació i es va incorporar un nou cantant, Kbo, i un nou baixista, Dani. A la tardor del 2005 sortia a a la llum Agrorock II, venut acompanyat de tres videoclips, un videojoc, una enganxina i una ampolleta d'oli d'olivera mil·lenària. Entre les col·laboracions, destaca la que realitzava l'humorista Xavi Castillo. Amb la gira Aluminosis va continuar progressant.

Formació actual Edit

  • Kbo (cantant)
  • Dani (baix)
  • Ostal (guitarra)
  • J. Ruben (guitarra)
  • Lo Pelut (percussió)

Discografia Edit

  • La venjança del llaurador (2001; demo): "Fishler cabró", "No hi ha futur", "Quan seré vellet".
  • Agrorock (2002): "Fishler cabró", "No hi ha futur", "Quan seré vellet", "Okupació rural", "Sèlia", "Inspecció rectal", etc.
  • Agrorock II (2005): "Més de mil anys", "Maicol", "Puonà", "Tractor tunning", "Agricultura: esport i aventura", "Rock de l´agrorock", etc.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori