FANDOM


Avançades de Sant Joan

Vista parcial lateral de les avançades

Les Avançades de Sant Joan són una prolongació del castell de Sant Joan de Tortosa. Formen part del Catàleg d'edificis i elements de caràcter històric de Tortosa.

Després d'anys d'abandonament l'any 1996 l'associació Amics dels Castells va organitzar-hi la primera Diada dels castells en la que se van dur a terme uns primers treballs de neteja i manteniment que van tenir continuïtat amb programes d'escoles taller. Actualment les avançades se troben en un estat de conservació força bo, se troben senyalitzades, són accessibles des del pati d'armes de la Suda al haver-se construït unes escales de pedra i disposen d'il·luminació.

El desembre de 2009 l'Ajuntament de Tortosa va inaugurar l'Àrea d'Interpretació de les Avançades de Sant Joan, un espai cobert ubicat a l'antic polvorí format per sis plafons que expliquen, en quatre idiomes, la història d'aquesta fortificació que començà a bastir-se a la segona meitat del segle XVII.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori