FANDOM


El Baluard de Sant Pere va ser una fortalesa del recinte emmurallat de Tortosa. Situada al sud de la ciutat i vora el riu Ebre protegia el Portal del Temple.

Objecte de durs atacs durant el setge francès del 1810 va ser enderrocat entre 1882[1] i 1886 però se’n conserva algun testimoni fotogràfic.

« [1882] Mes de Septembre.- Es desfet l’últim portal del Rastre y’s comensa també ‘l derribo del baluart de Sant Pere, ahont s’hi troben bales de pedra, algunes de les quals son regalades al Musseo de Tarragona. »

Ramon Vergés, Espurnes de la llar.El baluard s'emplaçava entorn a l'actual plaça Barcelona. L'any 1995 amb l'enderroc de l'edifici de l'antic Banc Central[2] va haver-se de fer una excavació arqueològica (1996).[3]

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. La Verdad de 01/01/1882.
  2. Vegeu l'article Banc de Tortosa. El setembre de 2012 va enderrocar-se l'edifici d'habitatges veí (pastisseria Sant Jordi).
  3. Memòria de l'excavació arqueològica.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori