FANDOM


La Biblioteca Borja és una biblioteca pública, propietat de la Província de Catalunya de la Companyia de Jesús.

Iniciada el 1864 al Col·legi Màxim de Tortosa, el 1905 passà a Roquetes. Successivament va ser traslladada —amb les facultats de Teologia i Filosofia— a Barcelona-Sarrià (1915) i a Sant Cugat del Vallès (1949).

Especialitzada en sagrada escriptura, teologia, filosofia i història, posseïx també nombrosos fons humanístics, jurídics i literaris. L'any 2003 constituïen el seu fons uns 380.000 volums (uns 21.000 anteriors al segle XIX), 42 incunables, 532 manuscrits, entre els quals destaca un important fons hebreu procedent de Tortosa, 42 lligalls, 1.127 llibres rars i especialment valuosos, a més d'unes 760 revistes que rep per subscripció o intercanvi. Hom ha afegit al fons les col·leccions de llibres i vídeos que formen part del Seminari de Cinema, i els llibres d'art corresponents al Seminari Art i Església.

Es va enriquir notablement amb els fons de diferents biblioteques de monestirs, convents i cases religioses, com també d'historiadors i humanistes.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori