FANDOM


Bonrepòs, o Santa Maria de Bonrepòs, és un monestir cistercenc femení situat sota el cingle de la Falconera, al terme de la Morera de Montsant.

Va ser fundat el 1215 com a filial de Vallbona, amb monges de Santa Maria de Montsant, al voltant de Guilleuma, muller del lleidatà Pere Balb; llur filla Anglesola en fou la primera abadessa. Va subsistir fins el 1473: les escasses monges que hi havia passaren a Vallbona, i els béns foren repartits entre Escaladei i Santes Creus. Abans d'esdevenir monestir hi hagué (des de 1180-90) una comunitat d'eremites, d'ambós sexes, que intentà d'estabilitzar-se com a fundació regular el 1202.

Resten alguns vestigis de l'antic monestir al mas de Sant Blai; és possible que el seu claustre fos traslladat a Santes Creus (l'actual claustre posterior).

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori