FANDOM


El Camp de Tarragona, és un àmbit o regió de Catalunya. Està constituïda per les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès,[1] Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès, si bé la regió històrica del Camp de Tarragona (el Camp), només inclou les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès.

La capital tradicional és Tarragona, si bé Reus té també un pes molt important.

El municipi de Tarragona l'any 1940 tenia poc més de 35.600 habitants, 77.275 h. el 1970, i superava els 110.000 l'any 1981. La Tabacalera (1932), la indústria química, el turisme, l'estructura provincial, la petroquímica i el port ho expliquen.

El gener de 2015 a les sis comarques del Camp hi vivien poc més de 612.000 persones (si bé unes cent mil vivien al Baix Penedès) i era la tercera zona més poblada de Catalunya per darrera de l'àmbit metropolità de Barcelona i de les comarques gironines.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. El 8 de febrer de 2017 el Parlament aprovava la creació de la vegueria del Penedès. El vot favorable de Junts pel Sí, el PSC, Catalunya Sí que Es Pot i la CUP, que van sumar 94 vots, va permetre que la vuitena vegueria (que inclou el Baix Penedès) tirés endavant, malgrat els 34 vots en contra de Ciutadans i PP.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori