FANDOM


El mont Caro és un cim de 1.441 metres d'altura[1] situat al municipi de Roquetes, a la comarca del Baix Ebre. És el cim més alt de les Terres de l'Ebre i de tota la província de Tarragona i se troba dintre del Parc Natural dels Ports.

« I, al mig de tot, el gran Port - que és la muntanya més alta - es pot veure, en dia clar, - del Pirineu a Mallorca, - el Coll de l'Alba, Cardó - i tots els colors del Delta. »

—Fragment De la terra de l'Ebre DO; Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.


En el cim des del 1959 hi ha ubicat un centre emissor de televisió, a la vora del qual hi ha una imatge de la Mare de Déu de la Cinta.

El desembre de 2016 s'inaugurava un nou mirador i també una petita zona d'estacionament.

L'any 1985 i el setembre de 1991 el Massís del Port va protagonitzar una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Anys després el 24 de març de 2017 la cursa va tornar al Port de Caro amb final d'etapa al Portell.[2]

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. Anteriorment se considerava que en tenia 1.447. L'Institut Cartogràfic de Catalunya actualment -2011- situa la seua altura en 1.440,98 metres.
  2. El murcià Alejandro Valverde (Movistar Team) va guanyar la cinquena etapa de la Volta a Catalunya, amb un recorregut de 182 quilòmetres entre Valls i la dura ascensió al Port.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori