FANDOM


Tortosa des de La Suda castell de Tenasses

Vista de Tenasses des del Castell de la Suda.

Tenasses és una fortificació dels segles XVIII i XIX situada al nord del barri de Remolins, a Tortosa, sense connexió amb la resta de trama emmurallada de la ciutat. Forma part del Catàleg d'edificis de caràcter històric de Tortosa i ocupa prop de 50.000 metres quadrats.

Construïda després de l'ocupació borbònica de 1708 -com ampliació d'una fortificació precedent del segle XVII posterior a la Guerra dels Segadors- tenia com a objectiu consolidar la ciutat com a plaça forta.

L'any 1971 onze empresaris tortosins van adquirir en subhasta la fortalesa per la qual van pagar 1.571.000 pessetes. Des de fa anys l'associació Amics dels Castells reclama a l'Ajuntament de Tortosa la seua adquisició. Finalment l'octubre de 2014 el Consistori va anunciar-ne un acord per a la seua adquisició.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori