FANDOM


Castillo Alcalá

Vista parcial del Castell de Xivert.

El Castell de Xivert se troba a la Serra d'Irta, al terme municipal d'Alcalà de Xivert. És una construcció islàmica dels segles X i XI reformada posteriorment pels templers durant el segle XIII. Guaita la serra i la mar mediterrània. La vila musulmana i morisca -també emmurallada- es troba als peus del castell.

La fortalesa cristiana fou edificada, en les parts més significatives, en el segle XIII, pels templers, reaprofitant la disposició general del castell musulmà -més gran-, i adaptant l'espai a les noves necessitats. Són notables les dues torres rodones i el mur que les enllaça, de carreus, així com l'aljub. Fins el segle XVII l'Orde de Montesa va fer-hi modificacions de menor importància.

A partir de 1996 s'han realitzat excavacions arqueològiques, neteja d'espais, millora en els accessos i restauració-consolidació d'alguns dels elements més emblemàtics del recinte.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori