FANDOM


El castellot de la Roca Roja és un poblat iber que se troba al municipi de Benifallet.

Situat a 45 metres sobre l'Ebre és un assentament fortificat ocupat entre els segles VI i III aC. Se'l considera un dels poblats ibers millor conservats de Catalunya.

Amb únic accés per l'extrem nord-oest defensat per un imponent sistema defensiu format per una muralla de 4,5 metres d'amplada màxima, un bastió intern i una torre de 7 metres d'ample. Esta torre manté un estat de conservació excepcional, ja que té quasi 5 metres d'altura i conserva els forats de les bigues del pis superior; possiblement podia tenir 6 metres d'alçada.

La zona habitada té una superfície molt reduïda, d'uns 900 m2, de manera que l'hauria ocupat una població de 50 a 100 persones. La seua estructura urbana se caracteriza por l'existència de dos carrers principals perpendiculars que distribueixen l'espai. Hi ha alguns dibuixos que recreen l'aspecte de l'assentament.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori