FANDOM


Cartell Central Lechera

Cartell CTL.

La Central Lechera de Tortosa (CLT) va ser una empresa cooperativa[1] de productes làctics (llet -en bossa i ampolles de vidre-, iogurt, batut de cacao,[2] mantega…).

Durant els anys 60 -segle XX- va obtenir la concessió d'abastament exclusiu de llet "higienitzada" de Tortosa, Reus i Tarragona. Les seues darreres instal·lacions al carrer Amposta[3] de Tortosa van estar actives fins el 1991, quan l'empresa se va veure arrossegada per la greu crisi del sector lleter.[4]

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. BOE 164 de 25/6/1957.
  2. Amb la marca Caolé.
  3. Aquestes instal·lacions ocupen una superfície de més de 5.000 metres quadrats.
  4. En el sector, al Baix Ebre, cal recordar la granja bovina del Mas de la Missa, propietat de Ramon Alcon, amb una capacitat per a un miler de vaques per a criança i producció de llet (actualment esta finca produeix cítrics). N'hi havia també explotacions a Vinallop i altres, més petites, vora al Barranc de la Llet, a la partida de Sant Llàtzer, i a l'entorn de l'antiga Fàbrica dels francesos de Ferreries, també a Tortosa.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori