FANDOM


La cervesa és una beguda alcohòlica. Modernament han sorgit elaboradors de cervesa artesana.

A les Terres de l'Ebre i al Baix Maestrat hi ha diversos productors caracteritzats per la seua producció limitada i l'elaboració artesanal:

L'anjub Edit

Aquesta cervesa artesana promoguda per tres emprenedors de Vinebre va fundar-se l'any 2010. S'elabora a Flix sense additius ni conservants, sense filtratge ni pasteurització. L'any 2014 oferia la següent gamma de productes: L'anjub 1907, tipus Ale; L'anjub Lug; Juliett-Extra Stout, negra; i L'anjub-Blat Raner.[1]

Arrossaires del Delta de l'Ebre Edit

L'any 2014 va presentar una cervesa elaborada amb el 100% de malta d'arròs (Alc. 5,8% vol). Aquest producte s'uneix als licors d'arròs de la marca Segadors del Delta.

BadúmEdit

És un productor de cervesa de Peníscola. El seu nom és el d'una torre medieval de la Serra d'Irta. Elaboren de forma artesanal des de la mòlta de la malta fins a l'etiquetatge de les ampolles.

Lo GambusíEdit

És una microcerveseria de Tortosa. Va iniciar la seua producció al públic en general l'any 2013.

Fundada el 2012 per Xavier de la Torre i Ferran Fages el seu primer producte va ser la cervesa artesana Cinteta, una cervesa tipus Scottish Ale, d'un grau alcohòlic de 5,2% de color roure fosc, elaborada amb malta caramelitzada, i de sabor suau. L'any 2014 s'hi va afegir la cervesa artesana Riu i l'any 2016 la CREO Imperial stout, una cervesa negra feta amb xocolata de les Terres de l'Ebre, d'aromes de canyella i sabor intens.

El 2 de juliol de 2015 la cervesera estrena "lo cau del Gambusí" al Forn de la Canonja situat a la casa natal d'Albert Bosch i Fustegueras (carrer Taules Velles), vora la Catedral de Tortosa.

GinesartEdit

És una marca registrada de cervesa artesanal de Ginestar. Propietat de Xavier Torà Margalef elabora des del 2011 cervesa tipus Ale de blat de forma artesanal. L'estiu de 2013 disposava de les cerveses:

 • Cervesa Il·lusió; una cervesa rosa, afruitada, poc amarga i suau.
 • Cervesa Il·lusió Weiss; una cervesa de blat rosa, amb terbolesa, afruitada, poc amarga i lleugerament àcida, amb cos.
 • Cervesa Autèntica; una cervesa àmbar, afruitada, lleugerament amarga, amb cos.
 • Cervesa Raure; una cervesa torrada, fermentada amb fusta de roure i una guarda de 3 mesos.
 • L'estiu del 2014 treu al mercat el primer i únic licor de cervesa existent, un licor de 23º, dolç. Ideal com a aperitiu o per després dels postres, s'ha de veure molt fred.

MestralEdit

Cerveseria artesana situada a la Sénia.

NelEdit

Aquesta cervesa artesana es fa des del 2013 a Santa Bàrbara tot i que inicialment va fabricar-se a Logronyo. És propietat de Jordi Forcada. Té les següets varietas:

 • Bàrbara (cervesa tradicional rosa i suau).
 • Genoveva (elaborada a partir de blat).

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

 1. L'anjub:
  • L'anjub 1907. 5'0% vol. Tipus Ale. 33cl.
  • L'anjub Lug. Bitter. Alc. 3'5% vol. 33cl.
  • Juliett-Extra Stout. Negra extra. 6'2% vol. De 50 i 75cl.
  • L'anjub-Blat Raner. De blat. Alc. 4% vol. 33cl.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori