FANDOM


Comunitats autònomes de la Ilercavònia

Comunitats autònomes de la Ilercavònia

Una comunitat autònoma és una entitat territorial que, dins de l'ordenament constitucional d'Espanya, està dotada d'autonomia legislativa i competències executives, així com de la facultat d'administrar-se mitjançant els seus propis representants.

L'estructura de l'estat espanyol en comunitats autònomes es recull a la Constitució Espanyola de 1978. L'article 2 reconeix i garantitza el dret a l'autonomia de les nacionalitats i regions que composen l'Estat.

Des del 2003 i per a fins estadístics, basats en les normatives europees i fixades per la EUROSTAT, es troben les unitates NUTS en vigor a la Unió Europea. Les 17 comunitats autònomes espanyoles es veuen classificades als nivells NUTS-2.

No existeixen precedents de Comunitats Autònomes en altres ordenaments jurídics, sent per tant una fórmula jurídica novedosa. Tot i això, s'inspirà en altres legislacions, com són les regions italianes, els Länder alemanys, etc.

En territori ilercavó es troben tres comunitats autònomes, totes en part:

Enllaços externsEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori