FANDOM


El Convent de Sant Francesc, als peus del castell i prop de l'església de Santa Maria, al municipi de Morella (els Ports), és un monestir dels segles XIII, XIV i XV d'estil gòtic.

La fundació del convent data del 17 de maig de 1272. Per notícies documentals se sap que a finals del segle XIII el claustre ja s'havia acabat i que, cap al 1300 se va iniciar la construcció de l'església, consagrant-se 90 anys després, i entre 1427 i 1442 està datada l'Aula Capitular, d'Andreu Tarrascó.

Del conjunt destaca el claustre, que es conserva molt afectat després de les desamortitzacions del segle XIX, de planta rectangular al qual s'accedeix a través de l'església. Presenta una sèrie d'arcs trilobulats molt senzills (en el seu moment cobert amb un sostre de fusta).

També destaca la monumental església amb coberta de fusta que es sostenen mitjançant un sistema d'arcs de diafragma. De planta rectangular i dividida a l'interior en cinc trams i capelles entre contraforts que cobreixen amb volta de canó, igual que l'absis poligonal de la capçalera. En el segle XVIII l'interior va ser revestit amb una empremta classicista.

A l'Aula Capitular, annexa al claustre, es conserven unes puntures al fresc gòtiques del primer quart del segle XV en la qual es representa la Dansa de la Mort.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori