FANDOM


Corts de Tortosa de 1225

Jaume I presidint les Corts de 1225 (Llibre verd de Barcelona).

Les Corts de Tortosa van ser convocades per primera vegada a l'abril de 1225, a Tortosa pel rei Jaume I d'Aragó per tractar la reconquesta de les terres musulmanes al sud del seu regne.

La seua importància jurídica radica en què van ser part del període de naixement d'una nació, així com de la formació i expansió d'un Estat entre 785 i 1412. Tot i que anteriorment durant el regnat d'Alfons VIII de Castella el 1169 ja s'havien celebrat unes Corts a Burgos, la primera referència a Espanya d'ús del terme «cort» apareix registrada a la documentació dels ordenaments d'aquesta assemblea sota el nom català de corts. Una de les imposicions que Jaume va aprovar en elles, va ser el pagament al bisbe de 120 sous en moneda de duplo a tots aquells que trenquessin el tractat de Pau i Treva.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori