FANDOM


Les Corts de Tortosa de 1365 van ser unes Corts Catalanes convocades pel rei Pere el Cerimoniós el febrer de 1365. Van anar precedides per les Corts del 1364 que van celebrar-se a Lleida i a Barcelona.

Encara no s'havia configurat el sistema de mandats per trienni dels diputats a la Generalitat i els càrrecs encara eren ocupats pels diputats de les corts de Montsó (1362), tot i que a les Corts de Barcelona-Lleida (1364) es va decidir de canviar-los. Va ser a les sessions entre el 2 i el 9 de març de 1365, a Tortosa, quan estos diputats van ser substituïts. Es va decidir de donar-los una remuneració per la feina feta. Va ser nomenat president de la Generalitat en Bernat Vallès.

Un cop van nomenar la nova Diputació i van traspassar els llibres i segells, les Corts van decidir fixar un salari per als diputats: 60 sous per a prelat, comte o vescomte i 15 per a la resta, que pujaven a 20 els dies de viatge.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori