FANDOM


Diari de Tarragona és una publicació periodística.

Fundat el 1808 té seu a la ciutat de Tarragona. Disposa però de Delegacions, entre altres, a Tortosa. Té una tirada d’uns 11.500 exemplars.

El diari amb articles en castellà i altres en català s’estructura en pàgines classificades, dedicades a Tarragona, Reus, Ebre (terres de l'Ebre), Camp, Catalunya, Economia o Esports i serveis. Durant alguns anys va tenir una edició de les terres de l'Ebre que va tenir portada pròpia sota el títol DIARI (de Tarragona) EBRE.

Història Edit

« "El único diario autorizado por el nuevo régimen fue el «Diario Español», editado en Tarragona, y continuador del «Diari de Tarragona». En Tortosa al Diario Español, se le conocía por el TBO. Muy pocos tortosinos estaban suscritos. Sus lectores eran escasos. (...) Era el periódico de Tarragona, y por ello era suficiente para no leerlo. No obstante yo lo leía. (...) Si existía un sistema político que potenciaba a las capitales de provincia ¿por qué no aproximarse a ella?” »

Crónica de 20 años, Fernando Bau Carpi; pàg. 51.


Des de l'ocupació, Falange Española activà el diari amb el nom de Diario Español de Falange Española Tradicionalista y de las JONS, fins a l'any 1963. Va ser el temps en què s’hi publicaven els anuncis de Consells de Guerra (1939-1940).

L'any 1964 fins a 1968 va ser Diario Español del Movimiento en Tarragona i a partir de 1968, Diario Español. Fins a 1977 va ser editat per Prensa y Radio del Movimiento.

El corresponsal a Tortosa de Diario Español va ser el vell carlista José Monllaó Panisello[1] (Tortosa, 1892-1970) que utilitzava el pseudònim de "Llaonet".

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. Havia sigut periodista del Heraldo de Tortosa abans de la guerra civil.