FANDOM


el Castell de Mianes
Localització

Tortosa loc
Map pointer
el Castell de Mianes


Dades estadístiques
Municipi Tortosa
Altitud n/d
Coordenades 40.755556° N, 0.533333° E

El Castell de Mianes, o senzillament Mianes, és una partida dels municipis de Tortosa i de Santa Bàrbara, a la riba dreta de l'Ebre.

El 1968 va trobar-s'hi casualment una falcata. Esta té un pes de 465 grams i presenta una fulla corba de 60,3 cm de llargada màxima i una amplada mínima de la fulla de 8 cm. Se conserva al Museu de les Terres de l'Ebre. Pocs anys després fou descoberta una necròpolis ibèrica (s. VI aC) amb més de 100 enterraments. En els enterraments masculins hi havia puntes de llança i ganivets.

Posteriorment l'any 1984 entre els aixovars trobats hi havia una torca d'argent.

Prop de la necròpolis, al terme de Tortosa, el maig de 1984, sota un arbre, va ser recuperada una làpida funerària (164 x 55 x 30 cm) d'època romana partida en dos, i en la que se pot llegir: C(aius) PORCIVS / SERANVS / EDEBENSIS / ANN(orum) XXXVI / H(ic) S(itus) E(st); és a dir, Caius Porci Serà, edebès de 36 anys. Aquí reposa.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori