FANDOM


El Ebro va ser el nom escollit per diverses publicacions de Tortosa al segle XIX-XX.

El primer periòdic El Ebro va ser un setmanari publicat entre el 1845 (primer número: 9 de novembre) i 1846, fundat per Josep Maria Paulí i Roig. Posteriorment va aparèixer un bisetmanari el 1864 i novament el 1873.

L'1 de desembre de l'any 1900 n'apareix un diari, continuador de la línia de El Estandarte Católico, i que tindrà continuïtat fins a finals del 1903. El seu director va ser el canareu Josep Matamoros Sancho i s'escrivia en llengua castellana.

El 13 de desembre de 1906 el professor del Col·legi de Sant Lluís de Tortosa, Josep Vergés Zaragoza,[1] recupera la capçalera com a setmanari, per poc temps, fins a principis de 1908.

El darrer El Ebro va ser un setmanari aparegut el 24 de març del 1923 i del que solament sortiran sis números fins el 28 d'abril. Es tracta d'una publicació electoralista sorgida al voltant de la candidatura de José Martínez Villar.[2]

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. Germà del farmacèutic Gerard Vergés Zaragoza.
  2. Marcel·lí Domingo se va imposar en aquelles eleccions pel districte de Tortosa.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori