FANDOM


El Mas del Llaurador

El Mas del Llaurador

El Mas del Llaurador és un despoblat del municipi de Valljunquera, al nord-est del cap del municipi, actualment en ruïnes. Està situat entre les poblacions de la Vall de Tormo i Valljunquera, sobre un pla entre dos valls que s'uneixen un cop han passat el nucli de població.

Destaca l'església de Sant Joan Degollat, que depèn de la Vall del Tormo, construcció neoclàssica del segle XVIII. A la part posterior hi ha la sagristia i el fossar. A la frontera principal pot observar-se a la dreta el campanar, de secció quadrada, i a l'esquerra un rellotge de sol pintat a la paret.

Des de 1834 a 1845 el Mas del Llaurador apareix com un municipi independent amb ajuntament propi, però és a partir de 1845 quan perd la independència i és annexionat com a barri del municipi de Valljunquera.

La decadència de la vila la va portar la Guerra Civil. Els darrers veïns van abandonar definitivament el poble per allà la dècada del 1960.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori