FANDOM


Des del Toscà

Des del Toscar

El Toscar és una caseria i antic terme del municipi d'Alfara de Carles, al vessant septentrional del Caro, a la capçalera del barranc de la Cunca. És un indret tradicional d'estiueig.

« "Se nos dice que uno de los puntos de mayor atracción de veraneantes han sido este año las montañas del Toscar. Así la ermita de la Magdalena, (casal de los canónigos,) como las fábricas del «Ullal» se han visto muy concurridas por vecinos de Tortosa y Roquetas." »

Correo de Tortosa de 21/08/1923.


S’hi troba el castell medieval de Carles -en ruïnes- i l'ermita de Sant Julià (també la de Santa Llúcia i la de Santa Magdalena).

Entre els segles XVIII i XIX va ser un nucli industrial. S'hi van ubicar molins paperers i una fàbrica de vidre –fins el 1802- gràcies a la disponibilitat d'aigua i llenya dels boscos dels Ports.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori