FANDOM


Scala Dei

Escaladei

Escaladei és un poble del municipi de la Morera de Montsant. Rep el nom de la cartoixa creada el 1163, al voltant de la qual es va aplegar la seua conreria, el poble d'Escaladei.

Està situat a 470 m d'altitud, a la dreta del riuet d'Escaladei, a l'indret de l'antiga conreria de la cartoixa d'Escaladei, on passa el camí d'accés.

Hi ha, al voltant d'una gran plaça, la casa de la procura, que fins a l'exclaustració (1835) fou habitada pel monjo conreador i pels conversos, l'església romànica (la Mercè), les antigues cases dels conreadors i dels menestrals de servei de la cartoixa, i els magatzems i les quadres; estes darreres dependències han estat convertides, en part, en cases del nou poble (anomenat inicialment la Unió d'Escaladei) creat el 1843 per Antoni Niubò, que comprà a l'estat les terres i l'antiga conreria del monestir. Ha rebut, oficialment, el nom de la Cartoixa d'Escaladei.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori