FANDOM


Escut de l'Aldea

Escut oficial de l'Aldea.

L'escut oficial de l'Aldea (Baix Ebre) té el següent blasonament:

Escut caironat: de gules, un riu en forma de faixa ondada abaixada d'atzur ribetada d'argent acompanyada al cap d'una torre oberta d'argent acostada de 2 espigues d'arròs d'argent; la bordura d'argent carregada de 5 carxofes de sinople posades 2.2.1. Per timbre, una corona mural de poble.

Història Edit

Va ser aprovat el 21 de març de 1985.[1]

L'escut representa la torre de guaita construïda pels Bell-lloc, primers senyors del poble. Les espigues d'arròs al·ludeixen als arrossars de la zona de l'Ebre, simbolitzat aquí per la faixa ondada: de fet, l'Aldea se situa a l'inici del delta d'aquest riu. Finalment, les carxofes que trobem al voltant de l'escut són el recurs agrícola principal del poble, pel qual és conegut arreu de la comarca.

Notes i referències Edit

  1. Decret 124/1985, de 21 de març, pel qual s'autoritza l'Ajuntament de l'Aldea per adoptar el seu escut heràldic municipal (DOGC número 550 de 14/06/1985).

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori