FANDOM


L'església de Sant Bartomeu de Benicarló, d'estil barroc, és un temple catòlic situat al centre de la població i seu d'una parròquia del bisbat de Tortosa.

Història i descripció Edit

De l'anterior temple emplaçat en el mateix lloc poques coses se saben. El 1392 es concedeix llicència al Consell Municipal per poder ampliar el campanar. El 1473 el pintor valencià Pere Cabanes signa un contracte per realitzar un retaule per a l'església i entre 1619 i 1633 es fan obres d'ampliació. L'actual temple es va iniciar el 25 de maig de 1724 i es va concloure el 9 d'octubre de 1743. En destaca la seua façana principal i el campanar de planta octogonal.

La façana principal -un gran frontis rematat per un perfil mixtilini coronat per cinc pinacles- emmarca una portalada de dos cossos. L'inferior, amb quatre columnes salomòniques exemptes sobre pedestals curvilinis i capitells corintis, i el superior, amb dues columnes salomòniques amb capitell corinti.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori