FANDOM


L'església de Sant Llorenç de Càlig, d'estil barroc, està situada al centre de la població, al carrer Major. És la parròquia de la població, temple catòlic que pertany al Bisbat de Tortosa.

Història Edit

L'església començà a construir-se al mateix lloc on estava el primitiu temple, potser del segle XIV, substituint progressivament els trams vells per nous, conforme es feien. Començà l'any 1619 i en 1633 ja tenia acabades dues capelles, l'absis i les sagristies.

Durant el segle XVIII es construí el nou campanar i la portada, tot dos elements amb dates semblants. L'acabament de la portada està datat en 1758.

El 1785 es demana certificació de l'estat del temple i del que falta per concloure'l, i s'indica que hi falta una capella de la Comunió. És elegit l'arquitecte academicista Vicent Gascó, qui realitza el projecte, però per falta d'iniciativa de les parts (El Consell de Castella, el clergat i la vila), l'obra no es fa.

Durant la guerra civil tot l'interior queda desfet.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori