FANDOM


Bandera de la Vegueria de Tortosa

La bandera de la Vegueria de Tortosa.

La Festa del Renaixement se celebra anualment a la ciutat de Tortosa durant la segona quinzena de juliol.

La Festa té lloc des del 1996 i ostenta el reconeixement d'haver estat declarada Fiesta de Interés Turístico Nacional [1] i Festa d'Interès Turístic de Catalunya.

Desenes d'actors i espectacles, centenars de ciutadans i comerciants vestits d'època (lo taulell a carrer) i les tavernes de la Ruta de la Saboga omplen els carrers del nucli antic de festa, música, alegria i color durant 4 dies de la segona quinzena de juliol.

Amb el subtítol L'esplendor d'una ciutat al segle XVI, la Festa rememora, a través d'una àmplia oferta d'activitats de tipus lúdic i cultural, el període històric del segle XVI, un dels moments més interessants de l'existència de la ciutat.

Es representa en tota la seva esplendor la desfilada i parada d'Armes en honor a les banderes de la Vegueria de Tortosa i de la ciutat, en la que participen: el govern de la ciutat, les milícies de defensa, els representants dels barris i dels oficis, els comerciants i mercaders, la ciutadania, i els comediants arribats de totes bandes per a la celebració.

Els diversos actes tenen lloc als barris de Remolins, Sant Jaume i el Rastre, als voltants de la Catedral de Tortosa, a la plaça d'Espanya, a les Avançades de Sant Joan i als Reials Col·legis. Arran d'aquestes festes el 1996 es va crear la quarta parella de gegants de la ciutat i la Colla jove de dolçainers de Tortosa acabaria formant l'any 2003 el Grup d'Abanderats, l'únic de l'Estat espanyol.

La ciutat de Tortosa forma part de la Federación Española de Fiestas y Recreaciones Históricas.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. Resolució de 20 de juliol de 2005 publicada al BOE número 198 de 19/8/2005.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori