Ilercavònia
Advertisement
Emblemes dels Azero

Diferents emblemes dels Azero

Azero és un grup de música rock de la Codonyera creat el 1996.

Història de la formació[]

Tres jóvens (Kapi, Kikatxo i Miguel) de 16-17 anys es van ajuntar per a formar una banda a la Codonyera, començant completament des de zero, i d'aquí el seu nom.

Miguel (baixista) abandona la formació i s'incorporen Manolo (guitarra) i Letxu (baix), conjunt que gravaria eñ primer disc.

Anys més tard s'unix a la banda un tercer guitarrista, Juantxo, procedent del grupo dissolt Artrosis.

En l'actualitat Azero està compost per Kapi (veu i guitarra), Letxu (baix), Juantxo (guitarra) i Santi (nou bateria) rere la sortida de Kikatxo i Manolo l'any 2005.

Influències[]

El títol del primer disc, Rock de poble, pot semblar ingenu, però definix un estil diferent de viure el rock: dificultat per a veure concerts, per a escoltar novetats, comprar material, trobar mitjà de transport... Cal haver viscut en un poble per a saber-ho, i Azero ha nascut i s'ha criat en aquest context.

És per això que les influències musicals de cada un són molt variades. Normalment en una ciutat els grups solen formar-se pel gust comú per un estil musical, però en un poble és molt difícil que això ocórrega, ja que a penes hi ha joventut. Així, ells afirmen que fan rock de poble amb molt d'orgull, i que a la seua contrada també hi hi ha rock'n'roll.

Discografia[]

Azero té tres discos al mercat, editats per la discogràfica saragossana Producciones sin/con Pasiones i produïts per Juan Miguel Sánchez.

  • Rock de pueblo (1999)
  • Hay por qué luchar (2002)
  • Granja humana (2004)

Al seu primer treball, Rock de pueblo (1999), es nota nota la frescor i ingenuïtat d'una banda jove que entra per primer cop en uns estudis de gravació i que va obtenir molt bona acollida sobretot a la seua província (Terol) i que els va obrir les portes dels primers concerts lluny de ses cases.

Hay por qué luchar (2002) seria la seua segona aventura en estudi. En ella ja es nota una experiència més gran, tant en estudi como en directe. A més, la incorporació de Juantxo aporta una millora notable en l'apartat de guitarra solista.

Granja humana (2004) és la tercera i per ara darrera creació també grabada als estudis Inguz de Saragossa, en ella destaca el notable augment del treball de producció, tant en l'estudi como en les lletres, melodies, arranjaments, etc. Todo plegat per aconseguir un so i una forma de fer les coses més seriosa i personal.

  • Guillotina, 2007
  • Manos Arriba, 2009
  • Sigue Buscando, 2011
  • Made in Teruel, 2015

Vegeu també[]

Enllaços externs[]

Advertisement