FANDOM


Gaspar Punter i Barreda (Morella, VI/1540 — Tortosa, 13/5/1600) va ser un religiós. Fou bisbe de Tortosa entre l'any 1590 i el 1600.

Fill del notari Gaspar Punter, es doctorà en a la Universitat de Lleida. Consagrà la catedral de Santa Maria de Tortosa el 8 de juny de 1597 i ajudà en l'ampliació de l'arxiprestal de Morella i en el convent d'agustines de la mateixa ciutat.

Durant el seu episcopat i per disposició seva els retaules de les capelles absidals de la catedral de Tortosa van ser demuntats i dispersats per convents i parròquies. Sabem que el convent de Sant Clara va ser el destinatari del retaule de la Mare de Deú de la Cadernera obra d'en Pere Serra, avui al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), i que un altre, menys notable, va anar a parar a l'ermita del barranc de Sant Antoni.

Al capdavant de la diòcesi tortosina el va succeir Pedro Manrique.

Gaspar Punter està enterrat a la Via Sacra de la catedral de l'Ebre.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori