FANDOM


L'illa de Gènova, dita també illa de Sant Llorenç, va ser una illa de l'Ebre, davant de Tortosa, on actualment hi ha el barri de Ferreries.

El 1149, Ramon Berenguer IV, com a compensació a l'ajuda rebuda dels genovesos en la seva conquesta, els va donar una tercera part de Tortosa i dos terceres parts de l'illa al capítol de San Lorenzo de Gènova. L'any següent els genovesos donaren a la seua catedral[1] l'altra tercera part que els va correspondre i el 1289 el bisbe de Tortosa va comprar l'illa al capítol de Gènova. El capítol genovès va poblar l'illa i hi va ser creada la parròquia de Gènova.

A la fi de l'edat mitjana l'illa va restar unida a la vora dreta de l'Ebre.

Notes i referències Edit

  1. Al segle XII els murs de la catedral de Sant Llorenç de Gènova eren decorats amb pintures que representaven les victòries genoveses de Menorca, Almeria i Tortosa. Actualment només en resten fragments molt petits.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori