FANDOM


L'Institut Julio Antonio és un centre educatiu de secundària de la Ribera d'Ebre. L’any 1970 va adoptar el nom del famós l’escultor de Móra d'Ebre.

S'hi pot cursar ESO; Batxillerat (Modalitat de Ciències i tecnologia i Modalitat d'Humanitats i Ciències Socials) i cicles formatius de grau mitjà i de grau superior.

Història Edit

Durant la República l'Institut Elemental de Segon Ensenyament va ser l'únic precedent d'ensenyament secundari a Móra d'Ebre. En acabar la guerra però no va reprendre les classes.

La història de l’actual institut se remunta al curs 1966-1967 quan les classes del Instituto Técnico de Enseñanza Media (ITEM) s'inicien amb un únic curs, integrat per 41 nois.

La Formació Professional, començà a impartir-se el curs 1971-72, els dos primers cursos com una extensió de l'Institut Politècnic Comte de Rius de Tarragona i posteriorment com una extensió de l'Institut Politècnic d'FP de Tortosa. L'augment de matrícula i d'oferta educativa en l'FP van obligar a ampliar l'edifici a final dels anys 70.

El batxillerat unificat polivalent (BUP) s'inicià el curs 1975-76 i va finalitzar el 1997-98 en implantar-se el nou Batxillerat de dos cursos.

A final del curs 1988-89 s'extingeixen els dos instituts (batxillerat i FP) que havien ocupat la mateixa casa durant 20 anys funcionant d'una forma separada i independent per a, després de fusionar-se, sorgir-ne un de nou: l'Institut d'Ensenyament Secundari.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit