FANDOM


Sant Miquel és un jaciment arqueològic de Vinebre datat entre l'últim quart del segle II i la segona meitat del segle I aC.

El turó de sant Miquel, de 100 m, s'alça a la riba esquerra de l'Ebre sobre el pas de l'Ase, a 1,5 km al sud-est de Vinebre. A 100 metres al nord-oest de l'establiment de Sant Miquel hi ha la Fontjoana on el 1988 va trobar-se una estela funerària d'època romana.[1]

Al llom de Sant Miquel hi ha un recinte que tanca un complex d'estructures molt adaptades a la morfologia del terreny. Probablement el recinte tenia funcions de tipus militar.

Entre 1976 i 1984 van realitzar-se prospeccions i campanyes d'excavació. S'hi va trobar material abundant, sobretot ceràmic. Destaca la troballa de tres figures de terracotta, entre les quals la Dameta de Vinebre.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. La incripció que se conserva al Museu Arqueològic de Tarragona recorda la mort sobtada del fill de Caius AEBVTIVS TARDVS –Caius AEBVTIVS VERECVNDVS- adscrit a la legió VI.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori