FANDOM


Jesús Moncada i Estruga (Mequinensa, el Baix Cinca, 01/12/1941 - Barcelona, 13/06/2005) va ser un escriptor.

La seua localitat natal, on va viure fins què va desaparèixer anegada per les aigües de l'embassament de Mequinensa, és l'escenari de la seua obra literària. Se'l considera un dels autors en català més importants de la seva època i és a la vegada un dels autors més traduïts de la literatura catalana.

Entre els premis que va rebre hi ha, entre d'altres el Premi Quadern 1989 de la Fundació Amics de les Arts i de les Lletres de Sabadell, el Premi Ciutat de Barcelona o el Premi Nacional de la Crítica, el 1989 per Camí de sirga o la Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya, l'any 2001.[1]

ObraEdit

Novel·lesEdit

Relats curtsEdit

Traduccions Edit

Jesús Moncada també va exercir de traductor, traduint obres de Guillaume Apollinaire, Joan Cortada i Sala, Alexandre Dumas (pare), André Hardellet, Claude Jolyot de Crébillon, Léo Malet, Roger Martin du Gard, Jules Verne i Boris Vian.

Notes i referències Edit

  1. Decret 262/2001, de 12 de setembre, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (DOGC 3.489 de 09/10/2001).

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori