FANDOM


L'Hospitalet de l'Infant és un poble del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Està situat a la costa, a la dreta de la desembocadura del riu de Llastres, al límit amb el terme de Mont-roig del Camp.

El 1865 s'hi va establir l'estació del ferrocarril de Barcelona a València. La instal·lació de la Central nuclear de Vandellòs ha contribuït a l'expansió demogràfica (en l'actualitat més de 4.800 persones).

Al poble s'hi troben les restes de l'hospital construït a mitjan segle XIV (1344), per voluntat de l'infant Pere d'Aragó i d'Anjou, fill de Jaume el Just i Blanca de Nàpols, i que ha donat el nom a la població. L'hospital del Coll de Balaguer (tal com és citat en documents medievals) va ser aixecat per oferir allotjament a religiosos, viatgers i mendicants que transitaven per la ruta entre Barcelona i València.

Monuments i llocs d'interès Edit

  • Platges de la localitat. La platja de l'Arenal, la més extensa; la platja de la Punta del Riu, al costat del port esportiu; i la platja naturista del Torn, ubicada dins d’un espai natural anomenat les Rojales.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori