FANDOM


la Fullola
Localització

la Fullola (Terme municipal de Tortosa)
la Fullola
la Fullola


Dades estadístiques
Municipi Tortosa
Altitud n/d
Coordenades 40.863806° N, 0.645889° E

La Fullola és un despoblat, i una partida de Tortosa. Es caracteritza per les restes d'una antiga torre i les restes d'una antiga església.

L'indret va ser objecte de litigi entre El Perelló i Tortosa a favor de la qual es va resoldre finalment.[1]

El poblat Edit

Aquest poblat medieval se situa al camí de Tortosa al Perelló. És a uns 12 km al nord-est de Tortosa. Fundat al segle XIII va pertànyer als Montcada. A finals del s. XIX va ser abandonat.

S'hi troba una esvelta torre cilíndrica de 4,5 metres de diàmetre i uns 16 metres d'alçada, l'església i restes de construccions entre la vegetació.

Notes i referències Edit

  1. Real decreto desestimando la nulidad de la sentencia apelada en el pleito seguido ante el Consejo de Estado entre el pueblo de Perelló y el Ayuntamiento de Tortosa sobre deslinde y amojonamiento de sus términos municipales (Gaceta de Madrid núm. 194, de 13/07/1866). Vegeu també la Sentència del Tribunal Suprem de 1953 que posa fi a l'Expedient de revisió de línies jurisdiccionals amb el terme del Perelló de 1945-Ajuntament de Tortosa-Patrimoni digitalitzat.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori