FANDOM


Fitxer:Localització d'Ulldecona.svg

La Miliana és un repoblat del municipi d'Ulldecona, al nord-oest de la vila, prop de la Galera.

Toponímia Edit

Se relacionava amb un topònim del segle XII, miliarins, sobretot per la seua posició estratègica, a la vora de la via Augusta. Avui dia, però, sembla que el topònim prové de Milian (Millan), cognom majoritari entre els que vivien. Precisament, en el cadastre de 1814, hi apareix com a mas dels Millans.

Població Edit

El 1960 encara hi vivien 29 habitants, però a poc a poc va quedar totalment deshabitat. Tot i això s'han anat restaurant algunes cases, on hi viuen alguns estrangers a temporades i també, darrerament, algunes persones de la zona. El 2006 es comptaven 30 habitants.

Serveis Edit

Recentment es va posar la llum elèctrica, tant al Barri com a les cases i granges dels voltants, cosa que ha revitalitzat molt el barri i s'han començat a arranjar i equipar algunes cases més.

Llocs d'interès Edit

Hi ha un campanar al mig del poble, i també un pou antic de titularitat pública.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori