FANDOM


La Serra d'Almos és un poble del municipi de Tivissa, a la comarca de la Ribera d'Ebre vora el barranc del Tartacó. La població és de 283 habitants (2005).

Va formar un municipi per desagregació de Tivissa el 1787, i s'hi va tornar a incorporar el 1940. Des de llavors bona part de la població ha mostrat una gran inquietud per segregar-se de Tivissa que s'ha reflectit en un gran nombre d'intents infructuosos per aconseguir el reconeixement polític de ser municipi independent. El dia 30 de setembre de 2009 l'Ajuntament de Tivissa va aprovar l'expedient de constitució de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de la Serra d'Almos i finalment el DOGC del 24 de febrer de 2011 (núm. 5.825) publicava el Decret 271, de 22 de febrer, pel qual s'aprova la constitució de l'EMD de la Serra d'Almos.

El poble té una gran tradició en l'elaboració de pa i pastissos. Així mateix s'hi elaboren vins sota la DO Montsant i un oli que ha estat premiat en múltiples ocasions per la seva qualitat sota la DO Siurana.

Escut heràldic Edit

Aprovat el 24 de març de 2014[1] l'escut té el següent blasonament:

Escut caironat: d'argent, un pollancre de sinople amb una serra d'or travessada sobre el tronc.

La serra i el pollancre són els senyals tradicionals del poble, que ja eren utilitzats fins ara en el segell de l'entitat. La serra, d'altra banda, és un senyal parlant que fa referència al nom de la localitat.

Llocs d'interès Edit

Al nucli urbà:

  • Església de Sant Domènec
  • Zona rectreativa de La Bolera
  • Antics rentadors
  • Camí de l'Empedrat (tot i que avui dia resta recobert de ciment en quasi la seva totalitat), a la zona dels horts
  • Antic molí de farina, al costat de l'Empedrat

A les seues immediacions:

  • Àrea recreativa de la Font Vella
  • Cova d'en Marcó
  • Poblat ibèric del Coll del Moro (no el confongueu amb el de Gandesa). Amb restes únicament de quatre habitacions.
  • Serra del Montalt, pertanyent a la Serra de Llaberia i atravessada pel GR 7.

Notes i referències Edit

  1. Resolució GRI/706/2014, de 24 de març, per la qual es dóna conformitat a l'adopció de l'escut heràldic de l'Entitat Municipal Descentralitzada de la Serra d'Almos (DOGC núm. 6.596 de 03/04/2014).

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori