FANDOM


Fitxer:Localització de Tivissa.svg

Llaberia, grafiat també Llaveria, és un despoblat del municipi de Tivissa. El seu nom és de procedència aràbiga. Està envoltat de fonts i el conjunt urbà conserva intacta l'arquitectura i la distribució de l'època medieval. Actualment, encara que despoblat, a l'estiu, s'hi apleguen gairebé 100 persones.

Als 700 m d'altitud, és el poble més alt i més menut del municipi de Tivissa. Està situat al vessant oest de la serra de Llaberia, a la capçalera de la riera de Capçanes. Des de la Miranda, el seu punt més elevat, es domina tot el Camp de Tarragona.

Les serres de Llaberia són les més altes del municipi, i representen el límit natural entre el Priorat i el Baix Camp. S'hi troben les coves prehistòriques de Janet i Marcó, testimoni de l'ancestral poblament cavernícola de la zona. L'església romànica, dels segles XII i XIII, va ser construïda entre les parets de l'antiga fortalesa. Les festes majors se cel·lebren el tercer diumenge d'agost (Sant Joan Degollat).

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori