FANDOM


Lo Pimpoll és una pinassa (Pinus nigra) situada al Coll de Miralles (Forest CUP 5), al terme municipal d'Arnes.

  • Número d’identificació: 22.01.02.
  • Quadrícula UTM: BF 7125.

La seua edat supera els 500 anys. Té 31 metres d'alçària i el perímetre del seu canó és d'uns 3,20 metres. Està situat dins de la forest número 5 del catàleg d'utilitat pública (CUP) El Port.

Per veure'l cal enfilar a través de la pista forestal d'Horta de Sant Joan cap a l'àrea recreativa de la Franqueta i Mas de Quiquet i, pel ramal, cap a la forest El Port d'Arnes fins el Coll de Miralles. D'aquí, d'este joliu Coll, surt el senderó de l'Escaleta Vella (anomenat així per la configuració del senderó) cap a Terranyes i a uns vuit o deu minuts trobem el magnífic Pimpoll.

Va ser declarat arbre monumental l'any 1990[1] convertint-se en un dels primers de la Terra Alta.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. Ordre de 8 de febrer de 1990, per la qual es declaren arbres i arbredes monumentals i es dóna publicitat a l'inventari dels arbres i les arbredes declarats d'interès comarcal i local (DOGC núm. 1.262 de 02/03/1990).

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori