FANDOM


Localització del Maestrat

Extensió municipal del Maestrat.

El Maestrat, també anomenat Maestrat vell és una comarca natural situada al nord de la província de Castelló, a l'est de la de Terol. Deixa al nord la comarca dels Ports de Morella, la Tinença de Benifassà i Catalunya; deixa al sud les tinences de Mirabet i l'Alcalatén.

El seu nom deriva de maestre, 'mestre', per haver estat sota la jurisdicció de les ordes militars del Temple, l'Hospital i Montesa.

El Maestrat vell es pot subdividir en dues comarques ben diferenciades: l'Alt i el Baix Maestrat, noms que han estat presos avui dia per designar dos de les Demarcacions Territorials Homologades de segon grau, per quatre de les quals s'estén: l'Alcalatén, l'Alt Maestrat, el Baix Maestrat i la Plana Alta.

Té una superfície de 2.172,8 km2 i una població (segons el cens de 2005) de 84.192 habitants. La densitat de població és de 38,75 habitants/km2.

Vegeu tambéEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori