FANDOM


Manuel Carrozas Borrallo (Valverde de Mérida, Badajoz, c.1904 – Tarragona, 16/11/1939) va ser un anarquista i comissari polític.

Fill d'un antic sergent de la Guàrdia Civil era escrivent del jutjat municipal i de jove marxà a Barcelona -1931- on va casar-se amb Felisa Alcón Manzano. Allí va treballar a la construcció si bé el 1936 feia d'escrivent de la fàbrica de cerveses Damm.

A darreries de juliol de 1936 va ser enviat per la FAI a Tortosa amb un grup d'homes i dones –entre ells el seu germà Antonio- i que es van conèixer amb el sobrenom de "La Específica".

Participaria en els Fets de maig de 1937[1] de la capital de l'Ebre i arran de l'entrada de les forces del govern va fugir, segons sembla a Vall-de-roures primer, a Barcelona després i finalment a Sallent.

Cridat a files va ser detingut per desertor. S'escapolí durant la retirada marxant a França. Va decidir retornar a Espanya per Irun i en ser denunciat va ser empresonat a Sant Sebastià el 25 de febrer de 1939. Traslladat a la presó de Tortosa primer i a la de Tarragona després va ser afusellat el novembre de 1939.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. I pels quals va ser condemnat i posteriorment indultat.

Bibliografia:

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori