FANDOM


La masada de Gassol és un edifici del segle XIX, d'estil colonial, situat al nord de la localitat Bítem, al terme municipal de Tortosa.

El va fer construir Isidre Gassol i Civit (1831-1917) als seus terrenys d'horta adquirits el gener de 1879. L'edifici de planta quadrada se caracteritza per una galeria porticada exterior -a dos nivells- que l'envolta. El palauet té soterrani, planta noble, planta pis i golfes. A l'interior destaquen un pati central i la decoració de les pintures murals de les seues estances. Al jardí se poden trobar espècies vegetals exòtiques entre les que destaquen les palmeres.

L'any 1935 la finca va ser adquirida per la Generalitat de Catalunya. L'any 1978, després de la dictadura, va recuperar-ne la propietat.

L'edifici de la Masada forma part del Catàleg d'Edificis de caràcter històric de Tortosa. Juntament amb el Casino de Vinebre i la Villa Retiro de Xerta, és l'únic exemple d'arquitectura colonial de les Terres de l'Ebre.

Bibliografia disponible Edit

  • Guia d'arquitectura de la Demarcació de l'Ebre; Antoni López i Daufí; pàg. 79; Ed. COAC-Demarcació de l'Ebre; Imp. Sistemes Comunicació Gràfica; ISBN: 84-88258-62-3.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori