FANDOM


Menahem ben Saruq o Menahem ben Jacob ben Saruq (Turtuxa, c. 920 - Còrdova, c. 970) va ser un poeta, lexicògraf i gramàtic hebreu andalusí.

De jove es traslladà a Còrdova, i hi residí, sota el mecenatge d'Ishaq ibn Šaprut —al qual dedicà la producció poètica i elegies, en la seva mort— i del seu fill Hasday, el famós metge i polític jueu, del qual fou secretari. Per això li és atribuïda la redacció de la carta d'aquest al rei dels Kuzarim.

Havent tornat d'un sojorn a Tortosa es dedicà als estudis gramaticals, i redactà el Mahberet, el primer lèxic bíblic complet en hebreu. Per les seves simpaties envers els caraïtes o bé per intrigues de Dunaš ben Labrat caigué en desgràcia i fou tancat a la presó, des d'on escriví una carta, en vers, d'estil bíblic i rimat, que és la seva obra poètica fonamental.

Una plaça al barri de Remolins de Tortosa vora la Torre del Célio porta el seu nom.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori