FANDOM


Mig Camí
Localització

Tortosa loc
Map pointer
Mig Camí


Dades estadístiques
Municipi Tortosa
Altitud n/d
Coordenades 40.810611° N, 0.550833° E

Mig Camí, o Mitan Camí, és una partida i un santuari del municipi de Tortosa.

L'ermita de Mig Camí és del s. XVII. La seua situació l'ha portat a sistemàtiques destruccions. El seu aspecte actual és del s. XIX.[1] Al seu interior, d'una sola nau amb capelletes laterals, destaca el cambril de la Mare de Déu de la Providència[2] i un quadre de l'any 2009 de Joan Rebull.[3]

La seua festivitat se celebra el segon diumenge després de la Pasqua de Resurrecció. S'hi celebra també el dijous llarder i havia estat tradicional la búsqueda d'estrelletes fòssils.

L'indret domina la urbanització de la Simpàtica i dóna accés a les urbanitzacions de Torre Gassia i de Torre Vidal.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. Vegeu: Les obres d'August Font i Carreras a Tortosa (1886-1890). Jordi March Barberà. Nous Col·loquis V, 2001; pàg 163-201.
  2. Vegeu l'interior de l'ermita i una vista parcial de l'exterior amb dues imatges de Josep Salvany i Blanch de l'any 1916.
  3. Oli sobre tela titulat Pujada de la Mare de Déu a l'ermita de Mig Camí. Ha estat muntat a l'esquerra del presbiteri de l'ermita.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori