FANDOM


L'antic molí d'oli del Sindicat Agrícola d'Ulldecona[1] és un edifici agrari obra de l'arquitecte Cèsar Martinell.

Situat vora l'estació del ferrocarril d'Ulldecona data del 1923. Se tracta d'un edifici de reduïdes dimensions (18,2 x 15,6 metres) de dues plantes, i cobert per una teulada a dues aigües sostinguda per encavallades de fusta. El projecte de Martinell contemplava la construcció d'una porxada a la façana principal que no es va arribar a construir.

Les seues façanes destaquen pel treball amb maó a les finestres, cornises i elements decoratius, i per la utilització de pedra d'Ulldecona per formar el sòcol.

Després de la Guerra Civil Espanyola va ser ampliat annexant altres construccions sense interès arquitectònic. Abandonat l'any 2000 va recuperar-se durant els anys 2013 i 2014 convertint-se en Oficina de Turisme.

A l'interior conserva maquinària dels Tallers Salvatella de Tortosa.

Notes i referències Edit

  1. Aquesta societat es va fundar la tardor del 1916. Vegeu La Història de la Cooperativa d'Ulldecona de Marc Sabaté Royo.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori