FANDOM


Mola d'Ares
Altitud:1.323 m
Latitud:40°27' 58" N
Longitud:0° 7' 44" W
Posició GPS cim:
Situació:Alt Maestrat (País Valencià)
Serralada:
Primera ascensió:
Ruta normal:Des d'Ares del Maestrat
Muntanya - Muntanyes del món - Alpinistes

La Mola d'Ares (1.323 m) és una muntanya amb relleu tabular situada al municipi d'Ares del Maestrat. Representa el cim més alt de la comarca de l'Alt Maestrat.

Constituïx una fita en el paisatge de les terres valencianes i un emblema del paisatge de l'interior de Castelló. La impressionant mola rocosa en la qual s'incrusta el pintoresc nucli urbà d'Ares del Maestrat, situat gairebé en el més alt, constituïx una imatge difícil d'oblidar per tots aquells que inicien l'ascensió del Coll de Ares, i constituïx un dels elements mes destacats de l'entorn de les muntanyes. Així, l'entorn del paratge té un gran valor paisatgístic ja que constituïx un punt privilegiat per a la contemplació de bells paisatges de valls i muntanyes del Maestrat i els Ports.

Morfologia Edit

El cim de la mola és pla i, aquest relleu, s'encuadra en el sector oriental del domini Ibèric. Com indica el propi nom del paratge, es tracta d'una mola, un altiplà generat per processos d'erosió diferencial, vorejada per grans penya-segats de fort desnivell que es corresponen amb una xarxa fluvial fortament encaixada, formada sobretot per barrancs i rambles de cabal molt variable.

Fauna i vegetació Edit

La coberta vegetal consisteix a grans trets en un pasturatge la presència del qual es deu a l'ús ramader que han tingut els terrenys des d'antic. Al costat dels vessants de fort pendent i en els petits tàlvegs del costat sud hi ha presència d'espècies arbustives. Quant a la fauna, és especialment rellevant la presència de la cabra salvatge ibèrica, també és freqüent observar voltors lleonats sobrevolant l'espai a escassa altura. Altres espècies que cap trobar són: la granota i el gripau comuns, el llangardaix ocel·lat i la colobra bastarda (serp verda), el ofegabous o gandària (tritó), aus com l'alosa comuna, el gaig i el cruixidell i mamífers com la musaranya grisa, l'estarrufo europeu, la fagina, el teixó, la mostela, l'esquirol vermell i ratapinyades.

Va ser declarada, per Acord del Consell de la Generalitat Valenciana de data 3 de març de 2006, paratge Natural Municipal

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori