FANDOM


El Reial Convent de Santa Maria de Benifassà és un monestir del s. XIII fundat per l'orde del Císter i situat al nord-oest de l'embassament d'Ulldecona, a la Tinença de Benifassà -Baix Maestrat (País Valencià)-.

Així mateix, es troba dins del Parc Natural de la Tinença de Benifassà. Concretament, és a la carretera entre Fredes i la Sénia. Va ser el primer monestir cristià que es va fundar en terres valencianes, arran de la conquesta de la Tinença per Catalunya l'any 1230. Al segle XVIII, després de la pesta i la guerra de Successió el monestir estava bastant malmés. Les Guerres Carlines també contribuïren al deteriorament dels edificis del monestir.

D'estil gòtic cistercenc, és Monument Nacional des del juny de l'any 1931.[1] El 1957 començà la seua restauració, degut al seu mal estat de conservació. Actualment, és ocupat per monges cartoixanes.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. Gaceta de Madrid núm. 155 de 04/06/1931.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori