FANDOM


El Museu de la Vida a la Plana és una col·lecció museogràfica gestionada per l'Ajuntament de Santa Bàrbara i el Museu de les Terres de l'Ebre. Va inaugurar-se el juliol de 2011.

El Centre d'Interpretació s'ubica a la masada de Martí, una de les masades més antigues de la localitat que va ser remodelada entre els anys 2010 i el 2011. El seu contingut expositiu mostra, en l'espai que ocupava el molí d'oli de la masada i com s’ha colonitzat i explotat la Plana del Montsià a partir del segle XVIII.

Els visitants poden recórrer set àmbits temàtics que expliquen amb objectes, textos, fotografies, esquemes i un arbre genealògic la colonització agrícola de la Plana; els orígens i l’evolució de la població de Santa Bàrbara a partir de les primeres masades i ravals aïllats; les característiques arquitectòniques i la història familiar de la masada de Martí, des del 1715 fins a l'actualitat; el cultiu tradicional de l'olivera; la producció tradicional d'oli d'oliva, el seu ús i comercialització i, finalment, l'evolució recent de l'explotació agrícola de la Plana.

De l'antic molí d'oli de la masada queden integrats dins l'exposició les moles i alguns dels elements de la premsa de giny: el caragol, la lliura i la torre del contrafort de la biga.

El Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana es completa amb la Col·lecció d'Història Natural de Josep Antoni Valls, on es pot visitar una col·lecció amb dos seccions: la mineralògica i la paleontològica. El Centre acull també una agrobotiga, i una sala d'exposicions temporals que actua també de sala d'actes.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori