FANDOM


La nàiade auriculada (Margaritifera auricularia) és un mol·lusc bivalve d'aigua dolça que pot arribar a viure més de 100 anys.

La Nàiade auriculada està catalogada en perill d'extinció. El riu Ebre acull la major població mundial de l'espècie en el seu curs mitjà (Aragó) i baix (Terres de l'Ebre).

La conquilla té forma d'orella i pot arribar a fer més de 18 cm de llarg. A les seues larves, suspeses a l'aigua, els cal enganxar-se durant unes setmanes a les brànquies d'uns peixos hostes amb la finalitat desenvolupar-se –i de disseminar-se naturalment-. Sols se coneixen dos peixos que permeten a l'espècie completar el seu cicle biològic: la rabossa de riu (Salaria fluviatilis), i l'esturió (Acepenser sturio) ja extingit a l'Ebre.

L'espècie està amenaçada per la degradació dels entorn naturals (antigament vivia a tots els grans rius de l'Europa occidental i del Nord d'Africa), la contaminació, l'alteració dels fons de grava i de les vores fluvials i per la presència del musclo zebra.

Des del 2001 hi ha en marxa un projecte dedicat a la seva preservació.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori