FANDOM


L'orde de Sant Jordi d'Alfama va ser un orde militar fundat per Pere el Catòlic el 1201 i aprovat pel papa Gregori XI el 1373. Fou posat sota el patrocini de sant Jordi i la regla de sant Agustí, en temps del mestre Guillem Castelló.

Va rebre aquest nom atès que el rei havia donat el desert d'Alfama a Joan d'Almenara i a Martí Vidal perquè hi edifiquessen un hospital, convent, casa d'oració i misericòrdia a honra de Déu i sant Jordi per lloar-los i servir de fre a les invasions marítimes. Creà unes ordinacions de 30 capítols. Els primers cavallers edificaren un castell per a la defensa de la marina (castell de Sant Jordi d'Alfama).

Els reis li donaren béns a València, on fou creat un priorat, les Balears i Sardenya. En temps de Martí I, Francesc Ripollès, darrer mestre, renuncià a mans de Benet XIII i fou incorporat el 1400 a l'orde de Montesa, que passà a dir-se de Santa Maria de Montesa i Sant Jordi d'Alfama. El seu distintiu fou la creu vermella de Sant Jordi. Restà el priorat de Sant Jordi d'Alfama i el de Sant Julià de València.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori